1. Wszystko jest okej Armin van Buuren - "Mirage" gatunek: Trance, Pop, Dance wytwórnia/dystrybutor: Armada Music/Sony Music Ent. producent: Armin van Buuren premiera: 13 wrze¶nia 2010 (Polska), 10 wrze¶nia 2010 (¦wiat) ocena: 8,5/10
"Mirage" to czwarty studyjny album Holendra, przez wielu uwa¿anego (obok Tiesto) za najlepszego DJ'a na ¶wiecie. Do wspó³pracy nad swoj± najnowsz± p³yt± Armin zaprosi³ wielu fantastycznych go¶ci m. in. Sophie Ellis-Bextor i to w³a¶nie utwór "Not Giving Up on Love" (with Sophie Ellis-Bextor) obok kawa³ka "This Light Between Us" (featuring Christian Burns) s± najczê¶ciej s³uchanymi przeze mnie utworami z tej p³yty. "Mirage" to najbardziej dojrza³y i perfekcyjnie dopracowany album króla muzyki Trance, który jednak z Trance'm wiele wspólnego nie ma, a uderza w bardziej Pop'owe klimaty. Fani autorskiej audycji DJ'a "A State of Trance" mog± byæ tym faktem zawiedzeni, ja jestem zachwycony.
EDIT: Skróci³em tabele do jednego wiersza, a problem i tak pozostaje...
Lista utworów:
Nr
Tytu³
D³ugo¶æ
Teledysk "Not Giving Up on Love" with Sophie Ellis-Bextor
2. Wklejaj±c ten sam tekst co wy¿ej, odstêpy miêdzy wierszami staj± siê mniejsze, mimo, ¿e to ten sam tekst, ta sama czcionka, rozmiar itd. Dlaczego? Armin van Buuren - "Mirage" gatunek: Trance, Pop, Dance wytwórnia/dystrybutor: Armada Music/Sony Music Ent. producent: Armin van Buuren premiera: 13 wrze¶nia 2010 (Polska), 10 wrze¶nia 2010 (¦wiat) ocena: 8,5/10
"Mirage" to czwarty studyjny album Holendra, przez wielu uwa¿anego (obok Tiesto) za najlepszego DJ'a na ¶wiecie. Do wspó³pracy nad swoj± najnowsz± p³yt± Armin zaprosi³ wielu fantastycznych go¶ci m. in. Sophie Ellis-Bextor i to w³a¶nie utwór "Not Giving Up on Love" (with Sophie Ellis-Bextor) obok kawa³ka "This Light Between Us" (featuring Christian Burns) s± najczê¶ciej s³uchanymi przeze mnie utworami z tej p³yty. "Mirage" to najbardziej dojrza³y i perfekcyjnie dopracowany album króla muzyki Trance, który jednak z Trance'm wiele wspólnego nie ma, a uderza w bardziej Pop'owe klimaty. Fani autorskiej audycji DJ'a "A State of Trance" mog± byæ tym faktem zawiedzeni, ja jestem zachwycony.
Lista utworów:
Nr
Tytu³
D³ugo¶æ
1
"Desiderium 207" (featuring Susana)
2:08
2
"Mirage"
6:41
3
"This Light Between Us" (featuring Christian Burns)
5:09
4
"Not Giving Up on Love" (with Sophie Ellis-Bextor)
2:52
5
"I Don't Own You"
6:46
6
"Full Focus"
4:41
7
"Take a Moment" (featuring Winter Kills)
5:02
8
"Feels So Good" (featuring Nadia Ali)
3:57
9
"Virtual Friend" (featuring Sophie)
7:11
10
"Drowning" (featuring Laura V)
2:45
11
"Down to Love" (featuring Ana Criado)
4:15
12
"Coming Home"
6:20
13
"These Silent Hearts" (featuring BT)
5:48
14
"Orbion"
5:17
15
"Minack" (with Ferry Corsten)
6:43
16
"Youtopia" (featuring Adam Young)
3:59
Ca³kowita d³ugo¶æ:
79:42
Teledysk "Not Giving Up on Love" with Sophie Ellis-Bextor
Pendulum - "Immersion" gatunek: Electronic Rock, Drum and Bass, Alternative Rock, House wytwórnia/dystrybutor: Warner Music Group/Warner Music producent: Rob Swire, Gareth McGrillen premiera: 7 czerwca 2010 (Polska), 21 maja 2010 (¦wiat) ocena: 8/10
Lista utworów:
Nr
Tytu³
D³ugo¶æ
1
"Genesis"
1:09
2
"Salt in the Wounds"
6:38
3
"Watercolour"
5:03
4
"Set Me on Fire"
5:02
5
"Crush"
4:13
6
"Under the Waves"
4:55
7
"Immunize" (feat. Liam Howlett)
4:36
8
"The Island, Pt. I (Dawn)"
5:20
9
"The Island, Pt. II (Dusk)"
4:09
10
"Comprachicos"
2:48
11
"The Vulture"
4:03
12
"Witchcraft"
4:12
13
"Self vs Self" (feat. In Flames)
4:45
14
"The Fountain" (feat. Steven Wilson)
5:00
15
"Encoder"
5:21
Ca³kowita d³ugo¶æ:
67:14
Teledysk "Watercolour"
Teledysk "The Island - Pt. 1 Dawn"
Teledysk "Witchcraft"
Linkin Park - "A Thousand Suns" gatunek: Alternative Rock, Electronic Rock, Pop wytwórnia/dystrybutor: Warner Bros. Records/Warner Music producent: Rick Rubin, Mike Shinoda premiera: 13 wrze¶nia 2010 (Polska), 8 wrze¶nia 2010 (¦wiat) ocena: 6,5/10
Lista utworów:
Nr
Tytu³
D³ugo¶æ
1
"The Requiem"
2:01
2
"The Radiance"
0:57
3
"Burning in the Skies"
4:13
4
"Empty Spaces"
0:18
5
"When They Come for Me"
4:53
6
"Robot Boy"
4:29
7
"Jornada del Muerto"
1:34
8
"Waiting for the End"
3:51
9
"Blackout"
4:39
10
"Wretches and Kings"
4:10
11
"Wisdom, Justice, and Love" (with Martin Luther King, Jr.)